Voormalig burgemeester veroordeeld tot 7 jaar cel

marokko
0
6 nov '19
De politie vond in 2017 zo'n 17 miljoen DH in het huis van de voormalige ambtenaar.

Het hof van beroep van Casablanca heeft maandag Zine El Abidine El Howas, de voormalige burgemeester van de gemeente Had Soualem, een kleine stad nabij Casablanca, veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. De rechtbank achtte de voormalige ambtenaar schuldig aan corruptie, verduistering en verspilling van openbare middelen. De rechtbank veroordeelde de andere beklaagden in de zaak, ook voormalige ambtenaren van dezelfde gemeente, tot gevangenisstraffen van één tot twee jaar.

De politie arresteerde El Howas in juni 2017 op verdenkingen van corruptie. De voormalige burgemeester had zo'n 170 miljoen DH aan contant geld thuis liggen. El Howas heeft een contract ter waarde van 800 miljoen DH gegund aan een bekende. De ambtenaar deed geen oproep tot inschrijving, wat gebruikelijk is bij gemeentelijke aanbestedingen. De ambtenaar liet ook tientallen eucalyptusbomen langs een openbare weg verwijderen en gebruikte ze als brandhout in vier openbare hamams die hij bezit.

De rechtbank beschuldigde El Howas er tevens van dat inwoners van sommige dorpen illegaal hun huizen konden aansluiten op elektriciteits-, en drinkwaternetwerken.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
burgemeester
zine el abidine el howas
had soualem
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi