Tekort zorgpersoneel Marokkaanse ziekenhuizen van 62.000 arbeidsplekken

marokko
2
6 nov '19
Het gaat om zo'n 12.000 artsen en 50.000 verpleegkundigen en technici

Dat blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid. De cijfers laten de gevolgen zien van de enorme privatiseringsgolf in de Marokkaanse gezondheidszorg. De minister van Volksgezondheid, Khaled Ait Taleb, heeft maandag de cijfers gepresenteerd aan de de parlementaire commissie.

Op dit moment werken er in Marokko 97.761 medisch en verplegend personeel, 32.387 artsen en 64.774 verpleegkundigen en technici. In het nieuwe begrotingsprogramma Finance Bill 2020 is een voorstel opgenomen voor de werving van 4.000 medisch-, verpleegkundig en administratief personeel. Een cijfer dat ver verwijderd is van de werkelijke personele behoeften van openbare ziekenhuizen.

Ait Taleb zei dat onder de maatregelen van het begrotingsprogramma ook het het opleiden van gespecialiseerd personeel wordt opgepakt. Het aantal beroepsopleidingsinstituten op het gebied van gezondheid wordt flink uitgebreid. Ait Taleb sprak ook over het aanmoedigen van particuliere artsen om terug te keren naar openbare ziekenhuizen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
zorgpersoneel
tekort
ziekenhuis
volksgezondheid
finance bill 2020
khaled ait taleb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi