AZ Alkmaar's Taabouni: 'Nog niet klaar voor keuze Nederland óf Marokko'

marokko
16
6 nov '19
De man die nu met Oranje U17 het WK in Brazilië afwerkt kreeg onlangs een bij anderen veelgestelde vraag voorgeschoteld.

Opgeleid bij Eredivisionist AZ Alkmaar begint de nog maar 17-jarige Mohamed Taabouni langzaam maar zeker voet aan de grond te krijgen in het Nederlandse voetballandschap. De centrale middenvelder - dit seizoen tot nog toe goed voor twee assists - werkt momenteel zijn tweede jaargang af in de Keuken Kampioen Divisie namens de beloften van zijn werkgever. Na zich eerder dit jaar met dezelfde lichting jeugdinternationals te hebben gekroond tot Europees kampioen heeft Taabouni onlangs doorstroming kunnen realiseren naar de achtste finale van het WK. 

'Wil een grote speler worden, voorbeeld zijn voor jonge mensen'
Genoeg aanleiding voor de NOS om de speler in kwestie te bevragen over het een of het ander, daar waar de aanvaller afgelopen zondag nog trefzeker was tegen de leeftijdsgenoten uit de Verenigde Staten (red. 4-0 FT, '70 3-0 Taabouni). Een van de vragen die voorbij kwam was wat hij als ideale toekomstplaatje voor ogen heeft, zowel in het verlengde van zijn clubcarrière als een nationaal vertegenwoordigend elftal. Hierop antwoordde het jeugdproduct van de Alkmaarders: ,,Ik wil een grote speler worden, een voorbeeld zijn voor jonge mensen. Spelen in de Champions League en het WK winnen, het grote WK.'' Op de vervolgvraag met welk land dat zal zijn zegt hij lachend: ,,Dat weet ik nog niet. Het is nog te vroeg om zulke dingen te beslissen. Ik ben nog niet klaar voor die keuze.''

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mohamed taabouni
az alkmaar
keuken kampioen divisie
team marokko
oranje
knvb
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi