Prinses Lalla Meryem ontvangt Ivanka Trump in Rabat

buitenland
0
6 nov 13:06
Ivanka Trump zal drie dagen in Marokko doorbrengen voor het bevorderen van de ontwikkeling en welvaart van vrouwen.
De dochter en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Ivanka Trump, is woensdag in Marokko aangekomen. De Marokkaanse Prinses Lalla Meryem begroette Ivanka bij haar aankomst op de luchthaven Rabat-Sale.

De adviseur van de Amerikaanse president zal drie dagen in Marokko doorbrengen, met een drukke agenda ter bevordering van de empowerment van vrouwen als onderdeel van het initiatief voor wereldwijde ontwikkeling en welvaart (W-GDP) van het Amerikaanse Witte Huis.


De CEO van Millennium Challenge Corporation (MCC) Sean Cairncross zal Ivanka vergezellen op haar reis in Marokko. Tijdens hun reis zullen Ivanka Trump en Cairncross zowel Rabat als Casablanca aandoen om de ontwikkeling van het W-GDP-initiatief in Marokko te beoordelen. Het initiatief wilt tegen 2025 meer dan 50 miljoen vrouwen helpen in ontwikkelingslanden. Het "bezoek komt op een bijzonder belangrijk moment, aangezien Marokko onlangs belangrijke stappen heeft gezet in de economische empowerment van vrouwen met het aannemen van wetten die collectieve landrechten hervormen", zei het MCC vorige week in een verklaring.


Verwacht wordt dat Ivanka Trump tijdens haar reis in Marokko hoge Marokkaanse functionarissen zal ontmoeten. Volgens MCC weerspiegelt het bezoek de sterke Amerikaans-Marokkaanse diplomatieke banden en zal het de sterke partnerschap tussen Washington en Rabat nog meer bevorderen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
lalla meryem
ivanka trump
verenigde staten
vrouwenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
afc ajax
islamofobie
bangladesh
wydad
moslimhaat
genocide
botolapro
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi