French Montana voor tweede optreden naar Saoedi-Arabie

lifestyle
0
6 nov 17:09
Naast Montana zullen ook Egyptische superster Amr Diab, en het DJ-duo Dimitri Vegas en Lake Mike deelnemen aan het festival.
De Marokkaanse rapper Karim Kharbouch, a.k.a. French Montana, keert donderdag terug naar Saoedi-Arabië voor een optreden in Riyadh. De Saoedische entertainment autoriteit heeft het festival onlangs aangekondigd. Het festival vindt plaats in het Mohammed Abdu-theater en bied plek aan meer dan 20.000 fans.


In maart trad French Montana voor het eerst op in het streng Islamitische land, de rapper beloofde destijds terug te keren naar het land om een nieuwe videoclip op te nemen.

Vision 2030
Veel internationale sterren zoals Mariah Carey, 50-cent, Janet Jackson, Enrique Iglesias, Black Eyed Peas, Sean Paul, One Direction-zanger Liam Payne, The Backstreet Boys, David Guetta en Tiesto hebben de afgelopen maanden opgetreden in het Saoedische koninkrijk. Saoedi-Arabië lijkt vastbesloten haar imago als ultraconservatief koninkrijk te veranderen en zet nu massaal in op de ontwikkeling van de entertainmentindustrie. Het koninkrijk is van plan om het komende decennium meer dan €64 miljard dollar te investeren in de entertainmentsector. Sommigen zien het echter als een manier van de overheid om het volk af te leiden van de hoge jeugdwerkloosheid.

De festivals en concerten in het streng Islamitische land zijn omstreden. Veel bekendheden hebben de afgelopen tijd optredens afgezegd door de slechte mensenrechten in het land. Zo had Nicki Minaj eerder dit jaar op het laatste moment een bezoek afgeblazen na druk vanuit de LHBT-gemeenschap.
© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
french montana
karim kharbouch
riyadh
vision 2030
concert
festival
amr diab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
cafchampionsleague
afc ajax
rabat
saudi professional league
champions league
hakim ziyech
raja
botolapro
mike pompeo
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi