Fez: Vrouw bevalt voor deur ziekenhuis na zorgweigering (video)

marokko
1
6 nov '19
Omstanders verzamelden zich om de zwangere vrouw en veroordeelden de onmenselijke houding van de bewakers van het ziekenhuis

Het incident gebeurde dinsdagavond bij het Hassan II Universitair Ziekenhuis in Fez. De in Sefrou woonachtige vrouw kwam gisteren aan bij het ziekenhuis om te bevallen van haar kind maar werd niet opgenomen nadat de dienstdoende arts oordeelde dat haar toestand niet ernstig was. De vrouw beviel drie uur later voor de deur van het ziekenhuis. Videobeelden van het incident worden massaal gedeeld en zorgen voor een golf van verontwaardiging. 

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt tegen nieuwsdienst Alyaoum24 dat de vrouw er zelf voor koos om op straat te bevallen. "Een arts heeft de vrouw onderzocht en vond dat haar toestand niet ernstig is voor een spoedopname, en heeft haar doorverwezen naar een ander ziekenhuis", aldus de woordvoerder. "Moeder en foetus verkeerden in goede gezondheid", vervolgt hij.

"Het Hassan II Ziekenhuis lijdt aan overbezetting en we behandelen alleen nog maar dringende en ernstige gevallen", rechtvaardigde de woordvoerder het besluit van de arts. "De vrouw weigerde naar het ziekenhuis te gaan waar de arts haar naar doorverwees en koos er zelf voor om drie uur op straat te wachten.".

© MAROKKO.NL 2019
marokko
fez
hassan ii ziekenhuis
bevalling
zwanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi