Spaanse premier: Illegale migratie Spanje met 50% gedaald dankzij Marokko

marokko
0
7 nov '19
De Europese Commissie heeft onlangs het belang benadrukt van de anti-migratie inspanningen van Marokko

Volgens de Spaanse premier Pedro Sanchez is het aantal migranten dat illegaal de Spaanse grenzen overschrijft met meer dan 50% verminderd. De premier benadrukte tijdens een televisiedebat dat de enorme vermindering van het aantal illegale migranten te danken was aan de samenwerking met internationale partners, met name Marokko.

Het debat bracht leiders van de belangrijkste Spaanse politieke partijen bijeen. De Spaanse premier legde uit dat Spanje een "humanitaire aanpak, dialoog en samenwerking met landen van herkomst en doorreis zoals Marokko" bepleit voor het beheer van de migratiestromen.

Het Marokkaans persbureau Maghreb Arab Press (MAP) deelde onlangs de migratiecijfers en meldde dat tussen januari en oktober 2019 in totaal 22.247 illegale migranten de oversteek maakten, tegenover 47.684 migranten in dezelfde periode vorig jaar. Een daling van 53,3%. Tussen januari en oktober 2019 kwamen ongeveer 1.030 boten aan op de Spaanse kust, vergeleken met 1.775 boten in dezelfde periode vorig jaar. Een daling van 42%.

De Marokkaanse regering heeft in augustus aangekondigd dat Marokko 57.000 illegale migratiepogingen in 2019 heeft afgebroken.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
spanje
migratie
pedro sanchez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi