Spaanse premier: Illegale migratie Spanje met 50% gedaald dankzij Marokko

buitenland
0
7 nov 11:07
De Europese Commissie heeft onlangs het belang benadrukt van de anti-migratie inspanningen van Marokko
Volgens de Spaanse premier Pedro Sanchez is het aantal migranten dat illegaal de Spaanse grenzen overschrijft met meer dan 50% verminderd. De premier benadrukte tijdens een televisiedebat dat de enorme vermindering van het aantal illegale migranten te danken was aan de samenwerking met internationale partners, met name Marokko.

Het debat bracht leiders van de belangrijkste Spaanse politieke partijen bijeen. De Spaanse premier legde uit dat Spanje een "humanitaire aanpak, dialoog en samenwerking met landen van herkomst en doorreis zoals Marokko" bepleit voor het beheer van de migratiestromen.

Het Marokkaans persbureau Maghreb Arab Press (MAP) deelde onlangs de migratiecijfers en meldde dat tussen januari en oktober 2019 in totaal 22.247 illegale migranten de oversteek maakten, tegenover 47.684 migranten in dezelfde periode vorig jaar. Een daling van 53,3%. Tussen januari en oktober 2019 kwamen ongeveer 1.030 boten aan op de Spaanse kust, vergeleken met 1.775 boten in dezelfde periode vorig jaar. Een daling van 42%.

De Marokkaanse regering heeft in augustus aangekondigd dat Marokko 57.000 illegale migratiepogingen in 2019 heeft afgebroken.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
spanje
migratie
pedro sanchez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
afrika cup 2021
israël
islamic jihad
gazastrook
mauritanië
palestina
wydad
rabat
amine harit
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi