Groene Mars: Eto'o, Figo én Rivaldo doen Laâyoune aan voor galawedstrijd (video)

sport
0
7 nov 12:47
Uit alle windstreken kwamen ze bijeen, dit om stil te staan bij de viering van de 'Groene Mars' die zich liefst 44 jaar geleden voltrok.
Voormalige wereldsterren als Samuel Eto'o, Luís Figo, Rivaldo, Javier Salviolo én Edmilson waren woensdag te vinden in Laâyoune. In het Stade Sheikh Mohamed Laghdaf werd de galawedstrijd op de mat gelegd, een jaarlijks terugkerend evenement ter ere van dé 'Groene Mars' die in 1975 de Spaanse kolonisator dusdanig onder druk zette dat de toenmalige vorst Hassan II zijn gezag weer kon herstellen in het koninkrijk. 

Dit vriendschappelijke treffen ging tussen een elftal geformeerd uit inmiddels afgezwaaide Afrikaanse en Arabische krachten én een ander sterrenensemble wat dus afkomstig is uit verschillende windstreken van het internationale voetballandschap. Het was uiteindelijk het eerste elftal - onder leiding van Eto'o - die aan het langste eind trok. De inmiddels 38-jarige Kameroenees verzorgde het enige en tevens beslissende doelpunt van deze galawedstrijd. 





Photocredit: Le360.ma
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
groene mars
marche verte
laayoune
galawedstrijd
samuel eto'o
stade sheikh mohamed laghdaf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
afrika cup 2021
israël
islamic jihad
gazastrook
mauritanië
palestina
wydad
rabat
amine harit
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi