Groene Mars: Eto'o, Figo én Rivaldo doen Laâyoune aan voor galawedstrijd (video)

marokko
0
7 nov '19
Uit alle windstreken kwamen ze bijeen, dit om stil te staan bij de viering van de 'Groene Mars' die zich liefst 44 jaar geleden voltrok.

Voormalige wereldsterren als Samuel Eto'o, Luís Figo, Rivaldo, Javier Salviolo én Edmilson waren woensdag te vinden in Laâyoune. In het Stade Sheikh Mohamed Laghdaf werd de galawedstrijd op de mat gelegd, een jaarlijks terugkerend evenement ter ere van dé 'Groene Mars' die in 1975 de Spaanse kolonisator dusdanig onder druk zette dat de toenmalige vorst Hassan II zijn gezag weer kon herstellen in het koninkrijk. 

Dit vriendschappelijke treffen ging tussen een elftal geformeerd uit inmiddels afgezwaaide Afrikaanse en Arabische krachten én een ander sterrenensemble wat dus afkomstig is uit verschillende windstreken van het internationale voetballandschap. Het was uiteindelijk het eerste elftal - onder leiding van Eto'o - die aan het langste eind trok. De inmiddels 38-jarige Kameroenees verzorgde het enige en tevens beslissende doelpunt van deze galawedstrijd. 

Photocredit: Le360.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
groene mars
marche verte
laayoune
galawedstrijd
samuel eto'o
stade sheikh mohamed laghdaf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi