CHAN 2020 verschoven, #LokaalMarokko pas in april aan zet in Kameroen

marokko
0
7 nov '19
Tegen het zere been van deelnemers, publiek én andere stakeholders wordt het eindtoernooi pas in april gehost door het gastland.

Anders dan normaal gesproken het geval is wordt de aankomende editie van de CHAN - variant van de Afrika Cup die enkel de deelname kent van spelers uit de lokale competities - pas vanaf begin april afgewerkt. Een beslissing die woensdag werd aangekondigd door de gezaghebbende minister van Sport van Kameroen, de 57-jarige Narcisse Mouelle Kombi. Daar waar het land uiteindelijk niet in staat bleek de afgelopen editie van de reguliere Afrika Cup te verzorgen (red. hosting overgenomen door Egypte), blijft vooralsnog onduidelijk waarom men ervoor heeft gekozen de aanvangsdatum te verschuiven. Gebruikelijk is dat dit eindtoernooi, net als de reguliere variant, medio januari wordt afgetrapt. 

De Afrikaanse voetbalbond CAF die de CHAN in haar portefeuille heeft, heeft het nieuws tot op heden nog niet bevestigd. Voor nu staan de begin- en einddatum gesteld op 4 en 25 november van het komende kalenderjaar. 

Bekend is overigens wel dat titelhouder #LokaalMarokko zich eind oktober verzekerde van een startbewijs. In een tweeluik deed men opponent Algerije de das om. Waar het voor het keurkorps van bondscoach Houcine Ammouta in de heenfase nog beperkt bleef tot een 0-0 gelijkspel, had men tijdens de return in Berkane geen kind aan het elftal van Ludovic Batelli (red. 3-0 FT). 

De andere gekwalificeerden voor de CHAN 2020:
- Kameroen (gastland) - Congo-Brazzaville
- Mali
- DR Congo
- Zambia
- Zimbabwe
- Tunesië
- Burkina Faso
- Niger
- Oeganda
- Guinée
- Togo
- Namibië
- Marokko
- Tanzania
- Rwanda   

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
chan 2020
caf
kameroen
lokaal marokko
houcine ammouta
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi