Amsterdamse Blauwe Moskee start morgen met versterkte gebedsoproep

algemeen
19
7 nov 13:03
Dat laat de imam van de moskee, Yassin ElForkani, weten aan de Amsterdamse nieuwszender AT5.
De moskee kondigde de geplande wekelijkse gebedsoproep eerder dit jaar al aan en stuitte op veel negatieve reacties. Tijdens een commissievergadering in de Stopera spraken verschillende politieke partijen zich uit tegen de gebedsoproep. "We vinden het een zeer onverstandige manier om het op te leggen aan bewoners en daarna als een soort aflaat, om in geloofstermen te blijven, een bewonersbijeenkomst te organiseren", zei VVD-raadslid Daan Wijnants.

Ook Halsema sprak zich uit over de adhan: "Ik hoorde een zeker gebrek aan enthousiasme bij de hele raad, op partij DENK na. Ik deel dat gebrek aan enthousiasme.", aldus de burgemeester van alle Amsterdammers.

Halsema stelde ook voor om de gebedsoproep dan maar in het Nederlands te doen. De achterliggende gedachte van de wekelijkse gebedsoproep is dat de moskee met de adhan een bijdrage wil leveren aan het normaliseren van de islam. "Ik denk dat ElForkani met normalisatie bedoelt dat het voor miljoenen moslims de oproep tot vreedzaam belijden van hun godsdienst is", zei burgemeester Halsema. (...) "Maar als dan de intentie normaliseren is, doe het dan in het Nederlands, dat vind ik ook het meest logisch. Dat heeft me een beetje verbaasd."
© MAROKKO.NL 2019
amsterdam
blauwe moskee
yassin elforkani
burgemeester
femke halsema
adhan
gebedsoproep
vrijdaggebed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
afc ajax
islamofobie
bangladesh
wydad
moslimhaat
genocide
botolapro
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi