Ivanka Trump ontmoet vrouwelijke landeigenaren in Marokko (video)

buitenland
7
7 nov 16:12
Ivanka Trump is voor drie dagen in Marokko voor het bevorderen van de ontwikkeling en welvaart van vrouwen.
De dochter van president Donald Trump en de adviseur van het Witte Huis zag donderdag voorbeelden uit het echte leven in Marokko, toen ze vier vrouwen ontmoette die profiteren van de hervormingen in Marokko waardoor ze nu zelf land kunnen bezitten. Ivanka Trump zegt dat gezinnen, gemeenschappen en landen floreren wanneer in vrouwen word geïnvesteerd en ze worden opgenomen in de economie.


Ivanka Trump heeft tijdens haar tour door de plaatselijke olijfgaard twee nieuwe overeenkomsten getekend met partnerinstellingen voor een bedrag van meer dan $6 miljoen, om begunstigden in Marokko te ondersteunen met extra training. Dat meldde het secretariaat van het Witte Huis, Carolina Hurley, in een tweet.


Een van de vrouwen, Aicha Bourkib, omhelsde Ivanka Trump en kuste haar handen terwijl de groep elkaar ontmoette in een olijfgaard. De 59-jarige huisvrouw en moeder van vier cultiveert olijfbomen en groenten op land dat ze onlangs heeft gekocht. Bourkib heeft ook twee koeien en wil in haar dorp een zuivelbedrijf starten.


Ivank Trump is woensdag aangekomen in Marokko waar ze bij haar aankomst op de luchthaven Rabat-Sale werd begroet door Prinses Lalla Meryem. De adviseur van de Amerikaanse president zal drie dagen in Marokko doorbrengen, met een drukke agenda ter bevordering van de empowerment van vrouwen als onderdeel van het initiatief voor wereldwijde ontwikkeling en welvaart (W-GDP) van het Amerikaanse Witte Huis.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
ivanka trump
verenigde staten
vrouwenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
burundi
rabat
palestina
mauritanië
israel
guinée
hakim ziyech
vriendschappelijk
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi