Ivanka Trump ontmoet koning Mohammed VI

buitenland
0
8 nov 10:06
Ivanka Trump is voor drie dagen in Marokko voor het bevorderen van de ontwikkeling en welvaart van vrouwen.
Tijdens haar tweede dag in Marokko ontmoette Ivanka Trump verschillende hoge Marokkaanse functionarissen, waaronder het regeringshoofd, de minister van Buitenlandse Zaken en koning Mohammed VI. Na haar ontmoeting met de Marokkaanse koning donderdag wendde Ivanka Trump zich tot Twitter waar ze de vorst bedankte voor zijn gastvrijheid.In een andere tweet zei Ivanka dat ze met de koning sprak over de recente hervormingen in Marokko op het gebied van gendergelijkheid. "We waarderen zijn leiderschap bij het boeken van vooruitgang op alle aspecten", aldus Ivanka Trump.


Eerder op de dag ontmoette Ivanka Trump vrouwelijke landeigenaren in Marokko en kreeg ze een rondleiding op een plaatselijke olijfgaard. Ivanka heeft tijdens de tour twee nieuwe overeenkomsten getekend met partnerinstellingen voor een bedrag van meer dan $6 miljoen, om begunstigden in Marokko te ondersteunen met extra training.

De dochter en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Ivanka Trump, is woensdag in Marokko aangekomen. Prinses Lalla Meryem begroette Ivanka bij haar aankomst op de luchthaven Rabat-Sale. De CEO van Millennium Challenge Corporation (MCC) Sean Cairncross vergezelt Ivanka op haar reis in Marokko.

Tijdens hun reis zullen Ivanka Trump en Cairncross zowel Rabat als Casablanca aandoen om de ontwikkeling van het W-GDP-initiatief in Marokko te beoordelen. Het initiatief wilt tegen 2025 meer dan 50 miljoen vrouwen helpen in ontwikkelingslanden. Het "bezoek komt op een bijzonder belangrijk moment, aangezien Marokko onlangs belangrijke stappen heeft gezet in de economische empowerment van vrouwen met het aannemen van wetten die collectieve landrechten hervormen", zei het MCC vorige week in een verklaring.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
ivanka trump
verenigde staten
vrouwenrechten
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
afrika cup 2021
israël
islamic jihad
gazastrook
mauritanië
palestina
wydad
rabat
amine harit
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi