Prinses Lalla Meryem geeft koninklijk diner voor Ivanka Trump

buitenland
3
8 nov 12:16
Ivanka Trump is voor drie dagen in Marokko voor het bevorderen van de ontwikkeling en welvaart van vrouwen.
Prinses Lalla Meryem organiseerde donderdag een koninklijk diner ter ere van Ivanka Trump, de dochter en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Het diner kwam na een drukke dag met afspraken voor Ivanka Trump in en nabij Rabat, op de tweede dag van haar driedaagse reis in Marokko.

De adviseur van koning Mohammed VI, Andre Azoulay woonde het diner bij, meldt persbureau Maghreb Arab Press. Ook de CEO van de Millenium Challenge Corporation, Sean Cairncross was aanwezig.

Ivanka ontmoette eerder op de dag het Marokkaanse regeringshoofd Saad Eddine El Othmani, minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita, en koning Mohammed VI. Ook bracht Ivanka een bezoek aan Sidi Kacem, een stad ten oosten van Rabat, en sprak daar met lokale vrouwelijke boeren.

Ivank Trump is voor drie dagen in Marokko om de ontwikkeling van het W-GDP-initiatief in Marokko te beoordelen. Het initiatief wilt tegen 2025 meer dan 50 miljoen vrouwen helpen in ontwikkelingslanden. Het "bezoek komt op een bijzonder belangrijk moment, aangezien Marokko onlangs belangrijke stappen heeft gezet in de economische empowerment van vrouwen met het aannemen van wetten die collectieve landrechten hervormen", zei het MCC vorige week in een verklaring.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
ivanka trump
verenigde staten
vrouwenrechten
lalla meryem
koninklijk diner
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
burundi
vahid halilhodžić
israel
palestina
rabat
houcine ammouta
guinée
lokaal marokko
vriendschappelijk
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi