NIDA's Van de Loo veegt vloer aan met criticasters adhan Blauwe Moskee (video)

algemeen
1
8 nov 14:28
De aankondiging van de Amsterdam Blauwe Moskee om de gebedsoproep ook buiten hoorbaar te maken zorgt al weken voor verhitte discussies.
Te gast bij NPO Radio 1 gaf Elsa van de Loo, advocate en gelieerd aan de lokale politieke partij NIDA, te kennen dat de golven van kritiek waar de Blauwe Moskee de afgelopen weken mee is overspoeld vooral is aangewakkerd door politici. Het kandidaat statenlid van de eerdergenoemde partij kan zich niet vinden in het beeld wat is gecreëerd, dat de direct betrokkenen op welke manier dan ook hinder zouden ondervinden van die enkele keer in de week dat de Amsterdamse moskee de gebedsoproep versterkt. Geluidsapparatuur laat het afweten bij eerste adhan Blauwe Moskee
Vanmiddag was overigens hét moment daar dat het langgekoesterde verlangen werd ingewilligd, op het moment suprême liet de apparatuur het echter afweten. Een woordvoerder van de moskee noemt het vooral 'erg pijnlijk'. Volgende week zal men vanzelfsprekend, voorafgaand aan het vrijdaggebed, weer pogen de versterkte gebedsoproep hoorbaar te maken.

Photocredit: (NIDA) Facebook
© Redactie 2019
marokko
nida
elsa van de loo
gebedsoproep
blauwe moskee
amsterdam
islam
debat
religie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
afrika cup 2021
israël
mauritanië
islamic jihad
gazastrook
palestina
rabat
caf
wydad
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi