Prinses Lalla Salma hervat haar activiteiten als hoofd van de Anti-Kanker Stichting

marokko
0
8 nov '19
De prinses heeft weer regelmatig contact met het secretariaat van de Stichting, Latifa Al Abida

Lalla Salma heeft haar activiteiten als het hoofd van de Anti-Kanker Stichting weer opgepakt, meldt de Spaanse krant Lavanguardia. Na haar scheiding van koning Mohammed VI hervat de moeder van kroonprins Moulay Hassan langzaam weer haar activiteiten. Haar laatste officiële verschijning was op 24 oktober 2017 bij een Picasso-tentoonstelling in het Mohammed VI-museum voor moderne en hedendaagse kunst in Rabat.

Volgens de Spaanse krant is de prinses bezig met de voorbereiding van de openingsceremonie van het Regionaal Centrum voor Oncologie Dar Al Hayat in Laayoune. Het centrum legde onder leiding van Lalla Salma de eerste steen in 2016 en is nu klaar voor de opening.

Lalla Salma verblijft nog steeds in de koninklijke residentie Dar es Salaam in Rabat, waar ze sinds haar huwelijk met koning Mohammed VI in 2002 woont en haar gebruikelijke activiteiten zoals sporten en reizen uitvoert. De prinses ontvangt daar ook voortdurend gasten en familie. De koning zelf verblijft in de koninklijke residentie van Salé, nabij de luchthaven Rabat-Salé. De koning heeft daar tientallen jaren gewoond toen hij zelf nog kroonprins was.

Kroonprins Moulay Hassan en zijn zusje prinses Lalla Khadija bezoeken meerdere keren per week hun moeder in Dar es Salaam en vergezelden Lalla Salma de afgelopen maanden bij diverse reizen naar het buitenland.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
lalla salma
anti-kanker stichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?