Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

algemeen
0
8 nov '19
Vakbond FNV heeft met uitzender Tempo-Team afspraken gemaakt over medewerkers van PostNL en twee andere bedrijven. Die waren via contracting in dienst bij die drie bedrijven.

Ze gaan nu als uitzendkracht verder. Het gaat om enkele duizenden mensen. Op het zogeheten contracting is al langer kritiek. Bedrijven zouden miljoenen besparen door cao-werknemers te ontslaan om vervolgens via de contractor, vaak een dochter van een uitzendbureau, toch weer mensen in te huren. Bij deze vorm is het bedrijf veel minder geld kwijt aan loonkosten.

Tempo-Team bestrijdt dat mensen via contracting veel minder geld krijgen dan collega's die als uitzendkracht aan de slag zijn. Volgens FNV zijn er wel degelijk flinke verschillen.

Tempo-Team had eerder dit jaar al aangekondigd te stoppen met contracting. Daarna was FNV met de Randstad-dochter in gesprek gegaan over de manier waarop die mensen zouden doorstromen naar gewoon uitzendwerk. Volgens vakbondsbestuurder Masja Zwart is voor FNV-leden "een goede financiële regeling getroffen".

© ANP 2019
uitzendbureau
postnl
vakbond
tempo-team
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?