Akerboom ontkent racisme Haags korps

algemeen
0
8 nov 21:04
Korpschef Erik Akerboom ontkent dat "racisme en uitsluiting alom aanwezig zijn" binnen de politie Den Haag en dat misstanden daar niet worden aangepakt.
Akerboom stelt dit in een antwoord aan twintig maatschappelijke organisaties en migrantengroeperingen die bij hem een klacht hadden ingediend over de Haagse politieleiding. De organisaties verwijten de Haagse politieleiding dat ze niet ingrijpt bij "structurele misstanden binnen én door de politie Den Haag". De organisaties onder aanvoering van Control Alt Delete, een groep die actie voert tegen etnisch profileren, stelt dat er binnen de eenheid intimidatie en racisme voorkomen.

Ze willen dat Akerboom ingrijpt, stelden ze eind oktober in een verklaring. Ze wezen erop dat er binnen de eenheid intimidatie en racisme voorkomt en dat er mishandelingen plaatsvinden, waarover Omroep West in 2013 een documentaire maakte. De afgelopen jaren zijn hierover tal van klachten van burgers binnengekomen, waar niets mee gebeurt. Ook verwijzen ze naar klokkenluider en politiechef Fatima Aboulouafa, die recent melding maakte van discriminatie en machtsmisbruik binnen de politie. Ze is daarna op non-actief gezet.

Akerboom onderkent dat er soms pijnlijke incidenten zijn waarbij belangrijke waarden als gelijke behandeling in het geding zijn. "Het is echter onjuist op basis van incidenten te concluderen dat racisme en uitsluiting alom aanwezig zouden zijn binnen de politie en dat misstanden niet worden aangepakt’, aldus Akerboom.
© ANP/Marokko.nl 2019
politie
erik akerboom
corruptie
marokkanenverdelgers
korps den haag
fatima aboulouafa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
burundi
palestina
israel
rabat
chan 2020
guinée
vriendschappelijk
bujumbara
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi