France Football: 'Harit ontbreekt om disciplinaire redenen bij #TeamMarokko'

marokko
0
9 nov '19
Een kwestie die voorlopig nog niet ten einde lijkt te zijn, achter Amine Harit's non-selectie voor #TeamMarokko schuilt een andere lezing.

Als we het doorgaans goed ingevoerde France Football mogen geloven dan heeft bondscoach Vahid Halilhodžić om een waarschijnlijk zwaarwegende reden geen beroep gedaan op de nog maar 22-jarige sterkhouder van 'Die Königsblauen'. Daar waar hij zich bij Schalke 04 dit seizoen ontpopte tot de absolute revelatie (red. vijf doelpunten en vier assists uit twaalf officiële optredens) kreeg Harit tegen het zere been van vele liefhebbers geen uitverkiezing voor de aankomende interlands die #TeamMarokko wachtten.

'Halilhodžić komt tijdens eerstvolgende persconferentie terug op deze geruchtmakende non-selectie'
Iets waar de speler in kwestie op geheel eigen wijze zijn blijk van ontevredenheid van gaf, via onder andere zijn Twitter-account deelde de middenvelder foto's met als bijschrijft 'LOL' gevolgd door een Marokkaans vlaggetje. Het eerder genoemde medium onderbouwt dit bericht door te melden dat het vernomen is van een bron die dichtbij de selectie staat, de Bosnische eindverantwoordelijke zou tijdens de eerstvolgende persconferentie tekst en uitleg geven over de keuze om aan Harit voorbij te gaan. 

Uitkomen voor de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF doet het jeugdproduct van FC Nantes al sinds oktober 2017, zijn eerste opwachting namens 'de Leeuwen van de Atlas' maakte hij onder Hervé Renard tegen Gabon (red. 3-0 zege, kwalificatiereeks WK 2018). Sindsdien bouwde Harit het voor zijn leeftijd respectabele aantal van tien caps op waarin hij zich driemaal kroonde tot assistgever. 

Photocredit: Schalke04.de

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
amine harit
schalke 04
team marokko
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
mauritanië
burundi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?