'Aboulouafa schond regels voor social media'

algemeen
1
9 nov 19:09
De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa hield zich niet aan de regels en afspraken die binnen de politie gelden voor het gebruik van social media.
Daardoor kwam het tot een onherstelbare vertrouwensbreuk tussen Aboulouafa en haar collega-teamchefs en direct leidinggevende, zegt korpschef Erik Akerboom. Akerboom schrijft dat in een brief aan maatschappelijke organisaties en migrantengroeperingen die bij hem een klacht hadden ingediend over de Haagse politieleiding. De organisaties legden onder meer een verband tussen het op non-actief stellen van Aboulouafa en haar melding over mogelijke misstanden op bureau Hoefkade. Aboulouafa werkte tot eind september 2018 op dat Haagse bureau. Volgens Akerboom hebben de organisaties in die kwestie "een onjuiste voorstelling van de gang van zaken".

Na het vertrek van Aboulouafa uit Den Haag werd zij in mei 2019 aangesteld als teamchef in Leiden-Midden. Akerboom stelt dat Aboulouafa toen berichten op social media begon te plaatsen en zich daarin uitte op een manier die door collega-teamchefs als "onheus en onveilig werd ervaren".

Volgens de korpschef is Aboulouafa daar meerdere keren op aangesproken, maar bleef ze via social media kritiek uiten die volgens haar collega's intern gecommuniceerd had moeten worden. "Uiteindelijk kwam het tot een onherstelbare vertrouwensbreuk tussen mevrouw Aboulouafa en haar collega-teamchefs en direct leidinggevende", aldus Akerboom.
© ANP 2019
korps den haag
erik akerboom
politie
fatima aboulouafa
racisme
politiegeweld
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
burundi
vahid halilhodžić
palestina
israel
vriendschappelijk
lokaal marokko
guinée
rabat
bujumbara
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi