Boussatta: 'Discussie Nederland óf Marokko, opportunistisch en hypocriet'

marokko
47
10 nov '19
De man die als eerste Marokkaanse ooit opteerde voor Oranje gaf zondagochtend bij FOX Sports' 'Goedemorgen Eredivisie' blijk van zijn ontevredenheid.

Een discussie die zijn spuigaten uit begint te lopen, aldus de inmiddels 46-jarige Driss Boussatta die vanochtend plaatsnam bij het eerder genoemde programma. Teruggrijpend op de definitieve keuze van PSV-middenvelder Mohammed Ihattaren leidde presentator Milan van Dongen het onderwerp in. Als ervaringsdeskundige werd Boussatta bevraagd over hoe hij in de hele kwestie staat, het feit dat er continu 'nationale discussies' aangewakkerd worden over een nog te nemen interlandkeuze van een Nederlands-Marokkaanse prof. Een 'non-disucssie' aldus de voormalige rechtsbuiten van onder andere FC Utrecht, AZ Alkmaar én het Emiratische Al-Shaab. 

'Als de KNVB hier beleid op gaat maken, werkt het averechts. Men gaat dan eerder naar Marokko neigen'
Na aanvankelijk voor Oranje te hebben gekozen (red. eindigde met drie caps achter z'n naam) week de oud-prof uiteindelijk uit naar de Marokkaanse bond. Dat het vandaag de dag verworden is tot 'hot-item' maakt het dat het voor de hoofdpersonen nog lastiger wordt, zo benadrukt Boussatta. ,,Die discussie laait elke keer op en ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nu heel anders tegenaan kijk. Het is opportunistisch, zit tegen het hypocriete aan. Je moet het gewoon heel plat bekijken: wil een land een speler dan gaat die betreffende bond zijn best daarvoor doen en de ene keer kiest iemand voor Nederland, de andere keer voor Marokko. Stel dat er beleid op gemaakt gaat worden, dat die jongens vanaf een bepaalde leeftijd verplicht worden te kiezen dan werkt het averechts. Je geeft ze een gevoel dat wanneer er pas voor Oranje gekozen wordt, ze als Nederlander gezien worden.''

Benieuwd naar het volledige fragment uit de uitzending van 'Goedemorgen Eredivisie? Klik dan HIER

Photocredit: (@FOXSportsnl) Twitter

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
driss boussatta
fox sports
oranje
knvb
team marokko
frmf
interlandkeuze
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?