Labyad na seizoensdebuut: 'Gewacht op m'n kans, vandaag kwam die' (video)

sport
8
10 nov 18:23
De 26-jarige buitenspeler moest zich tot zondagmiddag schikken in een reserverol bij de Amsterdammers, één die bijna uitzichtloos leek.
In de eigen Johan Cruijff ArenA maakte Zakaria Labyad optimaal gebruik van het wegvallen van David Neres, de Braziliaanse rechtsbuiten mist de rest van het nog lopende kalenderjaar als gevolg van een kniekwetsuur. De eerstvolgende mogelijkheid in de pikorde van trainer Erik ten Hag bleek er één die al sinds het aanvangen van dit seizoen continu pas op de plaats moest maken. Nog geen enkele officiele minuut had de man die nog tot medio 2022 onder contract staat bij Ajax, achter zijn naam staan namens de hoofdmacht. Zijn seizoensdebuut luisterde hij zoals gezegd op met een assist, een keurige pass op de inzet van Donny van de Beek die de 3-0 verzorgde (red. 4-0 zege, Eredivisie). 

Na afloop was Labyad dan ook vooral dankbaar, wat hij nuchter optekende tegenover FOX Sports. De vijfvoudig Marokkaans-international kijkt stiekem al uit naar het vervolg van de reeks die Ajax in moet zetten zonder de geblesseerde Neres, één die mogelijkheden voor hem biedt. 



Photocredit: (@FOXSportsnl) Twitter
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
zakaria labyad
fc utrecht
afc ajax
eredivisie
erik ten hag
assist
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
caf
burundi
mauritanië
rabat
palestina
israel
afrikacup2021
racisme
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi