UPDATE: Raja Casablanca zet Carteron op straat, presenteert opvolger Sellami

marokko
0
11 nov '19
Zowel het aanstellen van Jamal Sellami als het in de ban doen van de huidige oefenmeester Patrice Carteron moet nog bevestigd worden.

Uitgaande van wat momenteel de ronde doet in de Marokkaanse media lijkt Raja Casablanca zijn zinnen te hebben gezet op een nieuwe eindverantwoordelijke. Waar de inmiddels 49-jarige Patrice Carteron sinds afgelopen winter de scepter zwaait bij 'Les Aigles Verts', zou de clubleiding onlangs hebben aangegeven niet verder te willen met de Fransman. Na de al vroege uitschakeling in de Coupe du Trône en het competitiedebacle van afgelopen zaterdag bij Youssoufia Berrechid (red. 3-2 nederlaag, Botola Pro) wat daarop volgde is de maat vol bij het clubbestuur van de huidige nummer zeven in de Botola Pro. 

Carteron stond nog tot medio 2020 op de loonlijst, voor zo'n €32.000 per maand
Waar zijn dienstverband nog tot medio 2020 zou lopen, dit tegen een maandelijkse verloning van zo'n €32.000, koos men onlangs dus voor een andere gegadigde. Het is Sellami die het stokje moet overnemen in de economische hoofdstad van het land. Zondagavond laat kwam onder andere de Marokkaanse televisiezender 2M met dit nieuws op de proppen. De bekendmaking van zijn aanstelling zou binnen afzienbare tijd geschieden, daar waar hij onlangs nog gedwongen afscheid moest nemen van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. 

Volgens de laatste berichtgeving gaat voormalig Marokkaans-international Youssef Safri zich naast Sellami scharen, dit in de functie van eerste assistent. 

Update 11/11/2019, 18:06
Waar rook is, is vuur en waar geruchten zijn is meestal ook waarheid. Maandagavond maakte Raja Casablanca het nieuws wereldkundig afstand te hebben gedaan van Patrice Carteron. De man die zoals gezegd in januari het stokje overnam van diens opvolger, de eveneens voortijdig weggestuurde Spanjaard Juan Carlos Garrido, wordt vanaf heden dag opgevolgd door Jamal Sellami. De voormalig bondscoach Marokko U20 heeft ex-international Youssef Safri meegenomen als zijn eerste assistent. 

Met zowel Sellami als Safri is een dienstverband overeengekomen wat loopt tot medio 2021, onduidelijk is overigens nog welk salaris beide trainers gaan opstrijken in het Stade Mohammed V. 

Photocredit: Le360.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
botola pro
jamal sellami
patrice carteron
raja casablanca
ontslag
aanstelling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi