Hoger beroep dient over inspectierapport Haga Lyceum

algemeen
0
11 nov '19
Het Cornelius Haga Lyceum vecht maandag de publicatie aan van het kritische inspectierapport over de Amsterdamse islamitische middelbare school.

Het gerechtshof in Den Haag buigt zich over de zaak, omdat de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), waar de school onder valt, bezwaar heeft gemaakt tegen de beslissing van de voorzieningenrechter in juli. Die gaf toestemming voor openbaarmaking van het rapport van de onderwijsinspectie.

In de bevindingen van de inspecteurs komt de school in Nieuw-West er niet goed vanaf. Zo neemt het bestuur geen afstand van personen met een "omstreden reputatie", is sprake van "financieel wanbeheer", worden relaties met externe partijen geschaad en is het "burgerschapsonderwijs onvoldoende", oordeelde de inspectie. Daarop sommeerde minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) het bestuur op te stappen. In een eerder rapport van de onderwijsinspectie kwam de school wel positief uit de bus. Dat rapport is echter niet gepubliceerd, door toedoen van de Gemeente Amsterdam, denkt de school.

De school weerspreekt alle beschuldigingen. Volgens de SIO hadden de onderzoekers alleen het onderwijscurriculum mogen beoordelen en zich niet mogen uitlaten over de contacten met personen met "twijfelachtige opvattingen".

© ANP 2019
hoger beroep
arie slob
cornalius haga lyceum
islamitisch onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi