Hoger beroep dient over inspectierapport Haga Lyceum

algemeen
0
11 nov 8:47
Het Cornelius Haga Lyceum vecht maandag de publicatie aan van het kritische inspectierapport over de Amsterdamse islamitische middelbare school.
Het gerechtshof in Den Haag buigt zich over de zaak, omdat de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), waar de school onder valt, bezwaar heeft gemaakt tegen de beslissing van de voorzieningenrechter in juli. Die gaf toestemming voor openbaarmaking van het rapport van de onderwijsinspectie.

In de bevindingen van de inspecteurs komt de school in Nieuw-West er niet goed vanaf. Zo neemt het bestuur geen afstand van personen met een "omstreden reputatie", is sprake van "financieel wanbeheer", worden relaties met externe partijen geschaad en is het "burgerschapsonderwijs onvoldoende", oordeelde de inspectie. Daarop sommeerde minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) het bestuur op te stappen. In een eerder rapport van de onderwijsinspectie kwam de school wel positief uit de bus. Dat rapport is echter niet gepubliceerd, door toedoen van de Gemeente Amsterdam, denkt de school.

De school weerspreekt alle beschuldigingen. Volgens de SIO hadden de onderzoekers alleen het onderwijscurriculum mogen beoordelen en zich niet mogen uitlaten over de contacten met personen met "twijfelachtige opvattingen".
© ANP 2019
hoger beroep
arie slob
cornalius haga lyceum
islamitisch onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
genocide
myanmar
afc ajax
bangladesh
gambia
internationaal gerechtshof
aung san suu kyi
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi