BREAKING: Hamdallah definitief niet meer beschikbaar voor #TeamMarokko

sport
25
11 nov 14:17
Zojuist gaf de 28-jarige centrumspits van het Saoedische Al-Nassr zich definitief niet meer beschikbaar te stellen voor #TeamMarokko.
Via zijn eigen Instagram maakte Abderazzak Hamdallah op eigen houtje een eind aan de al maandenlang durende soap die na verloop van tijd zijn weerga niet meer kende. Al onder voormalig bondscoach Hervé Renard lag de aanvaller overhoop met spelers en staf bij de 'Leeuwen van de Atlas'. In aanloop naar de Afrika Cup van 2019 - het moment dat hij na lange tijd zijn rentree maakte bij #TeamMarokko - kreeg de speler in kwestie het aan de stok met onder andere collega-internationals Fayçal Fajr, Nabil Dirar én Younès Belhanda. 

Wat begon in Marrakech, eindigde maandagmiddag in New York
Een voorval wat voor hem aanleiding genoeg was het trainingskamp voortijdig te verlaten, niet veel later dan het vriendschappelijke treffer met Gambia (red. 0-1 verlies, Grand Stade de Marrakech). Een oefenaffiche wat naast het tegenvallende resultaat met name getekend werd door de 'clash' tussen hem en Fajr. Beide namen lagen met elkaar over hoop over een te nemen strafschop die uiteindelijk opgeëist werd door de contractspeler van Getafe CF en onbenut bleef. 

De periode die hierop volgde, onder het bewind van de nieuw aangestelde Vahid Halilhodžić, was er een die getekend werd door een legio aan onduidelijkheden over het wel of niet hebben voorgeselecteerd van de sterkhouder van Al-Nassr. Anders dan in de lokale én de Saoedische pers werd beweerd, viel Hamdallah buiten de boot wat betreft de aankomende krachtmeting met Mauritanië en Burundi (red. kwalificatiereeks Afrika Cup 2021). Onduidelijk blijft het overigens of de 67-jarige keuzeheer hem überhaupt zou hebben opgenomen in een voorselectie, daar waar de afgelopen weken vaak mee werd bericht.

In voetballend opzicht bleef Hamdallah’s aandeel in #TeamMarokko beperkt tot dertien caps. Debuteren deed hij in 2012 tegen Gambia onder de toenmalige bondscoach Eric Gerets (red. 2-0 vriendschappelijke zege, Grand Stade de Marrakech). In die tijdspanne bleek hij achteraf goed voor zeven treffers namens de hoofdmacht van de Marokkaanse bond.Photocredit: (@riyadiyatv) Twitter
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
abderrazak hamdallah
al nassr
team marokko
frmf
vahid halilhodžić
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
afc ajax
raja
frankrijk
rabat
hakim ziyech
botolapro
corruptie
turkije
ongeluk
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi