Riyadh: 3 acteurs op podium neergestoken tijdens live theatervoorstelling (video)

buitenland
5
12 nov '19
Volgens bloggers zijn de eerste momenten van de aanval op beeld vastgelegd.

Drie acteurs werden maandagavond neergestoken tijdens een opvoering van een theatervoorstelling in Riyadh, meldt de Saoedische staatstelevisiezender.

Op een video gepost op Twitter is te zien hoe de messensteker het podium op rent in het King Abdullah Park Theater in de Saoedische hoofdstad. De dader werd achtervolgd en gegrepen door een andere man terwijl de acteurs het podium ontvluchtten.

De politie heeft na het incident het theater ontruimd en het gebied afgezet. De dader is inmiddels aangehouden en wordt omschreven als een 'Arabische inwoner'. Het motief van de dader is niet bekend.

De staatstelevisie meldde later op de avond dat de drie slachtoffers buiten levensgevaar verkeren. Getuigen melden dat de slachtoffers, twee mannen en een vrouw, deel uitmaken van een buitenlandse theatergroep. Hun nationaliteit is niet bekend gemaakt.

Saoedi-Arabië heeft in het kader van het hervormingsplan 'Vision 2030' de afgelopen maanden de beperkingen opgeheven voor meerdere vormen van entertainment. Het doel van het omstreden plan is om het streng Islamitische land laagdrempeliger te maken en open te stellen voor toeristen. Het King Abdullah Park theaters is slechts één van de vele locaties in Riyad waar de afgelopen maanden veel festivals zijn gehouden.

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
riyadh
theater
steekpartij
aanval
king abdullah park
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi