Marokkaanse politie verhoogt beveiliging rondom scholen

marokko
2
12 nov '19
De autoriteiten hebben in 2018 bijna 6.500 kilo hasj in beslag genomen in de omgeving van scholen

De maatregel is bedoeld om de veiligheid rondom scholen te verbeteren, meldt dagblad Al Ahdath Al Maghribia naar aanleiding van een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN. Het besluit komt na de ophef rond een filmpje op sociale netwerken waarin te zien is hoe Marokkaanse jongeren lijm snuiven in de buurt van een school in Beni Mellal.

DGSN heeft alle politiekorpsen opgedragen tot een permanente politie-aanwezigheid op scholen, met name bij aanvang,- en sluitingstijden van de scholen.

De tieners uit de video zijn inmiddels door de politie geïdentificeerd en ondervraagd. Het politieonderzoek heeft geleid tot de arrestatie van de lijmleverancier en na analyse van de lijm hebben onderzoekers vastgesteld dat deze een psychotrope stof bevat die "verwoestende effecten" kan hebben op degenen die het inhaleren.

Scholen en criminaliteit De verhoogde politie-aanwezigheid rondom scholen heeft eerder geresulteerd in een afname van drugshandel, intimidatie en geweldsdelicten. Dat staat te lezen in een rapport van DGSN aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

DGSN meldde dat in 2018 meer dan 3.000 misdaden rond Marokkaanse scholen werden gepleegd. De politie arresteerde vorig jaar 3.122 personen, waaronder 587 minderjarigen, rondom scholen. Bovendien nam de politie in 2018 zo'n 6.483 kilo hasj in beslag in de omgeving van de scholen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
beni mellal
scholen
drugs
lijmsnuivers
dgsn
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi