Minister schorst arts na straatbevalling Fez

marokko
2
12 nov '19
De onlangs benoemde minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, heeft een arts van het Mohammed V-ziekenhuis in Sefrou gestraft

De maatregel komt nadat een vrouw op straat moest bevallen toen twee ziekenhuizen haar weigerden te helpen. Een video van de straatbevalling werd massaal gedeeld en zorgde voor verontwaardigde reacties. De onlangs benoemde minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, heeft hard uitgehaald naar Abdeslam El Bekkali, de gynaecoloog-verloskundige die werkzaam is in het Mohammed V-ziekenhuis in Sefrou.

De vrouw en haar man komen uit Sefrou, zo'n 30 kilometer ten zuiden van Fez. Het echtpaar bezocht eerst de kraamafdeling van Sefrou, waar ze door het medisch personeel naar het Universitair Ziekenhuis in Fez werden doorgestuurd. Het ziekenhuis in Fez weigerde haar echter op te nemen nadat de dienstdoende arts oordeelde dat haar toestand niet kritisch was. De vrouw beviel drie uur later op een steenworp afstand van de ingang van het ziekenhuis.

Het Marokkaanse regeringshoofd Saad El Othmani heeft Khalid Ait Taleb onlangs benoemd als de nieuwe minister van Volksgezondheid als onderdeel van de op 9 oktober aangekondigde herschikking van de regering. Het incident trof voor de nieuwe minister dicht bij huis. Ait Taleb fungeerde als algemeen directeur van het Hassan II Universitair Ziekenhuis in Fez sinds de opening in 2019.

Ait Taleb startte een onderzoek naar het incident en kwam tot de conclusie dat El Bekkali, de arts van ziekenhuis in Sefrou, de vrouw niet had mogen wegsturen en achtte El Bekkali verantwoordelijk voor de taumatische en vernederende zorgweigering jegens de vrouw.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
fez
sefrou
marokko
hassan ii ziekenhuis
bevalling
zwanger
mohammed v-ziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi