Amallah: 'Keuze voor #TeamMarokko vanuit het hart, voor m'n familie ook'

marokko
17
12 nov '19
Anders dan wat hij eind oktober aangaf, nog niet definitief te hebben gekozen, komt de middenvelder van Standard Luik nu wel met een officieel statement.

Na het afgelopen interlandperiode enkel te hebben moeten doen met een plek op de reservebank (red. 2-3 nederlaag tegen Gabon, vriendschappelijk), liet Selim Amallah naderhand nog even in het midden of hij zich definitief beschikbaar zou stellen voor de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. In gesprek met het Belgische Walfoot.be gaf de speler in kwestie toentertijd aan pas een keuze te overwegen als er een officieel affiche in het verschiet zou liggen: ,,Sowieso is het een grote eer om je land te mogen vertegenwoordigen. Echter, van een definitieve keuze is nog geen sprake, pas als er een officiële interland in het vooruitzicht ligt zal ik een beslissing nemen. Maar voor nu heb ik in ieder geval wel een goed idee van hoe het eraan toe gaat.'' Nu dat moment daar is en hij zich samen met nog 23 andere definitief geselecteerden voorbereidt op de krachtmetingen met respectievelijk Mauritanië én Burundi, maakte hij tegenover hetzelfde formeel zijn keuze bekend. 

'Een keuze vanuit het hart, ook één die ik heb gemaakt voor mijn familie'
De man die het tot nog toe prima doet in de kleuren van 'Les Rouches' spreekt van een weloverwogen beslissing. Wel gaf de 22-jarige middenvelder aan dat er nog wel een moment was dat hij goed moest nadenken over het wel of niet uitwijken naar de Marokkaanse bond. ,,Twee officiële interlands die eraan komen wat maakt dat m'n keuze voor #TeamMarokko definitief is. De bondscoach heeft in de tussentijd vaak met me gebeld, maar ik moet eerlijk toegeven dat het een keuze is die ik uiteindelijk volledig zelf heb genomen. Ik heb op een bepaald moment nog wel even getwijfeld, maar uiteindelijk is de keuze toch op Marokko gevallen. Het is er één die ik heb gemaakt vanuit het hart, voor mijn familie ook.''

Bij de club die hem sinds afgelopen zomer onder contract heeft doet Amallah het vooralsnog naar behoren, tot nu toe kwamen er uit zeventien optredens liefst vijf treffers en twee assists van zijn voeten rollen (red. Jupiler Pro League, Belgische Beker én de UEFA Europa League). 

Photocredit: DH.be

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
selim amallah
team marokko
frmf
vahid halilhodžić
standard luik
jupiler pro league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?