Taroudant: School stort in (video)

algemeen
0
13 nov 9:04
De slechte staat van Marokkaanse openbare scholen is een bron van irritatie voor scholieren, ouders en leraren. Het ministerie van Onderwijs heeft echter nog geen praktische maatregelen genomen.
In de gemeente Ait Ahya in de provincie Tadoudant heeft het noodweer geleidt tot de instorting van een deel van schoolgebouw. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen: De ruim 90 leerlingen van de school waren allemaal vrij.

De materiële schade aan de school is enorm. Het schoolgebouw bevond zich al in een precaire conditie en was niet opgewassen tegen de weersomstandigheden gedurende de herfst en winter in deze regio.


Morgen zouden de lessen weer worden hervat, maar door de instorting van een deel van het gebouw zullen de leerlingen een aangepast rooster krijgen waarbij klassen om de beurt de lokalen kunnen gebruiken.

Ministerie van Onderwijs
De slechte infrastructuur van Marokkaanse openbare scholen, vooral op het platteland, leidde onlangs tot onenigheid tussen het Marokkaanse ministerie van Onderwijs en leraren. In september publiceerde een lerares een video met de betreurenswaardige staat van een openbare school in Sidi Kacem. De vrouw plaatste de video om ambtenaren aan te sporen actie te ondernemen tegen de slechte staat van haar school.

Meerdere internetgebruikers spraken hun bewondering uit voor de actie van de lerares, bij het ministerie waren ze echter minder enthousiast en vonden ze het gedrag van de lerares "ongepast". De Minister van Onderwijs beweerde dat de actie van de lerares er alleen op gericht zou zijn het imago van het ministerie te schaden, en daarmee de inspanningen om de schoolinfrastructuur van het land te verbeteren, teniet te doen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
taroudant
ait ahya
school
onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
cafchampionsleague
afc ajax
rabat
saudi professional league
champions league
hakim ziyech
raja
botolapro
mike pompeo
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi