Bacteriën in flessen mineraalwater Sidi Harazem

marokko
0
13 nov '19
Het gaat om flessen water van 0,5 liter van augustus 2019

De Marokkaanse consumentenvereniging (UMC) waarschuwde voor de aanwezigheid van bacteriën in sommige flessen water van Sidi Harazem. De bacteriën zijn vooral gevaarlijk voor jonge kinderen en ouderen.
In een verklaring van UMC is te lezen dat in monsters van flessen mineraalwater van Sidi Harazem, afkomstig uit Souss Massa, gevaarlijke microben bleken te zitten. Het gaat om flessen water die eind augustus 2019 zijn geproduceerd. De vereniging roept het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken op actie te ondernemen.

Sidi Harazem heeft vandaag gereageerd op het nieuws en heeft toegegeven in augustus op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van microben in de flessen mineraalwater. Het bedrijf beweert dat de aanwezigheid van bacteriën beperkt is gebleven tot slechts drie productieloten. "Analyse heeft ons aangetoond dat het probleem uitsluitend in de Sidi Harazem-fles van 0,5 liter, beperkte tot drie loten, na de acquisitie van de nieuwe productielijn eind augustus 2019," aldus Sidi Harazem in een verklaring.

Wadie Madih van de consumentenvereniging is verontwaardigd over de lakse en late reactie van Sidi Harazem. Madih vertelt aan nieuwsdienst MoroccoWorldNews dat Sidi Harazem verantwoordelijk moet worden gehouden voor het in gevaar brengen van mensenlevens.

Madih is ook niet te spreken over het ministerie van volksgezondheid, deze heeft nagelaten burgers op de hoogte te stellen van het gevaar voor de volksgezondheid. Madih roept het ministerie op een onpartijdig ​​en diepgaand onderzoek te starten naar de redenen waarom het ministerie de burgers niet op de hoogte bracht van de dreiging en waarom Sidi Harazem zelf geen maatregelen heeft genomen om consumenten in te lichten.

Madih nodigt de premier, de minister van Volksgezondheid en de minister van Binnenlandse Zaken uit om hun volledige verantwoordelijkheid in de zaak op zich te nemen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
sidi harazem
mineraalwater
bacterien
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi