Zweedse Prinses bekritiseerd na dragen sluier in moskee Sarajevo

lifestyle
2
13 nov 11:16
Kroonprinses Victoria droeg de sluier tijdens een bezoek aan een moskee in Sarajevo gedurende haar tweedaags officieel bezoek aan Bosnië en Herzegovina.
De prinses en haar man Prins Daniel bezochten een Servisch-orthodoxe kerk, een moskee, een synagoge en een katholieke kathedraal tijdens het korte verblijf. De prinses droeg uit respect voor de islamitische gebruiken een sluier tijdens haar bezoek aan de moskee. Een vriendelijk gebaar dat niet helemaal in de smaak viel bij haar landgenoten.

"Teleurgesteld in kroonprinses Victoria die tijdens haar bezoek aan Sarajevo een moslimsluier droeg", tweette Mira Aksoy, Zweedse blogger en journaliste.


Een andere blogger refereerde naar het bezoek van Ivanka Trump aan Marokko vorige week. In een video van het bezoek van Ivanka is te zien dat zij een lange broek en een Marokkaans getint jasje droeg. Geen sluier. "Dit is hoe ik wenste dat Victoria eruit zag als ze een moslimland bezocht.", voegde de blogger toe op Twitter.

Niettemin hebben andere gebruikers de actie van Prinses beschreven als "beleefd", "elegant" en "tactvol", daarbij herinnerende aan de uitdrukking: "When in rome, do as the romans do".
© MAROKKO.NL 2019
zweden
prinses victoria
sarajevo
bosnie en herzegovina
sluier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
wydad
israel
afc ajax
raja
hakim ziyech
ziyech
championsleague
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi