Bild: 'Halilhodžić riep Harit niet op als gevolg van klachtenbrief Schalke 04'

marokko
2
13 nov '19
De non-selectie van de sterkhouder van 'Die Königsblauen' lijkt meer weg te hebben van een afrekening van diens werkgever.

Uitgaande van het Duitse Bild is Amine Harit niet uit sportieve overwegingen buiten het definitieve lijstje van #TeamMarokko gelaten. De inmiddels 67-jarige eindverantwoordelijke Vahid Halilhodžić zou dit hebben gedaan naar aanleiding van een klacht die de Marokkaanse voetbalbond FRMF vanuit de huidige nummer zeven van de Bundesliga ontving. Schalke 04 zou geageerd hebben over het feit dat hun contractspeler meer reisde voor #TeamMarokko, dan dat hij speelminuten achter zijn naam kreeg bij de nummer 42 van de FIFA Ranking. Een aantijging die totaal verkeerd viel bij de bondscoach, hetgeen voor hem aanleiding was geen beroep te doen op het jeugdproduct van FC Nantes. 

'Bondscoach vertelde me niet echt onder de indruk te zijn'
Anders dan waar het eerder genoemde medium mee op de proppen komt, kwam de speler in kwestie onlangs nog met een andere lezing over zijn afwezigheid bij de hoofdmacht van de Marokkaanse bond. Te gast bij het Franse voetbalactualiteitenprogramma Canal Football Club gaf de 22-jarige aanvaller te kennen dat hij Halilhodžić zelf moest bellen om achter de beweegreden voor zijn non-selectie te komen. ,,Ik kwam erachter, toen ik net zoals eenieder ander de selectie te zien kreeg. Wel had ik me meteen voorgenomen de bondscoach diezelfde avond te bellen, die vertelde me op zijn beurt dat hij niet echt onder de indruk was van mijn persoon en hetgeen ik onlangs gepresteerd heb bij Schalke.''

Vanuit de kant van de keuzeheer zelf is er tot op heden nog uitgeweid over de kwestie, wel vindt vanmiddag in het Stade Moulay Abdellah de persconferentie plaats in aanloop naar de Afrika Cup 2021-kwalificatieaffiches tegen respectievelijk Mauritanië en Burundi (red. afgewerkt op 15 en 19 november). 

Photocredit: H24Info.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
amine harit
schalke 04
team marokko
frmf
vahid halilhodžić
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi