Halilhodžić haalt uit: 'Wat hij neerzet bij Schalke 04, zie ik hier niet terug'

sport
2
13 nov 13:41
In aanloop naar de eerste zetten in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2021 zat de 67-jarige eindverantwoordelijke zojuist een persconferentie voor.
Waar men aankomende vrijdag Mauritanië voor de kiezen krijgt, moet #TeamMarokko het de dinsdag die daarop volgt in een uitwedstrijd opnemen tegen voetbaldwerg Burundi. Kwalificatieaffiches die de mogelijkheid geven om een positieve wending te geven aan de eerder slecht gestarte reeks  onder Vahid Halilhodžić. Uit de vier vriendschappelijke krachtmetingen die hij tot nu toe als boegbeeld van de Marokkaanse voetbalbond voorzat kwamen twee gelijke spelen, een nipte zege en een pijnlijk thuisnederlaag uit voort. Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag werden behalve de aanstaande tegenstanders ook nog wat andere veelbesproken kwesties behandeld. Zo ook die over de gepasseerde sterkhouder van Bundesliga-formatie Schalke 04, Amine Harit. 

'Was verre van tevreden over zijn spel tegen Libië en Gabon'
De speler in kwestie heeft volgens diens keuzeheer niet weten te overtuigen tijdens de vorige serie interlands. Zowel tegen Libië (red. 1-1 gelijkspel, Stade d'Honneur in Oujda) als Gabon (red. 2-3 nederlaag, Stade Ibn Battouta te Tanger) tikte hij niet het niveau aan waar hij in Duitsland juist zo erg om bekend staat deze jaargang: ,,Een kans had hij de vorige keer, alleen ben ik verre van tevreden over zijn spel tegen Libië en Gabon. Bovendien deed hij er naderhand alles aan om zich weer aan te sluiten bij Schalke 04. In de periode die daarop volgde heb ik al zijn wedstrijden gezien, wat hij in de Bundesliga neerzet heb ik hier niet teruggezien. Het belangrijkste in het hele verhaal is dat je je moet kunnen wegcijferen voor een team. Voor je eigen succes gaan moet hier met mate, hij dient dan ook meer respect op te brengen voor zijn plek binnen het nationale elftal.''

Wedstrijdgegevens #TeamMarokko - Mauritanië (kwal. Afrika Cup 2021):
datum: 15/11/2019
tijd: 20:00
stadion: Stade Moulay Abdellah, te Rabat
arbitrage: Louis Hakizimana (Rwanda)
zender: Arryadia

Photocredit: FRMF.ma 
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
vahid halilhodžić
team marokko
amine harit
schalke 04
frmf
afrika cup 2021
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
afc ajax
islamofobie
bangladesh
wydad
moslimhaat
genocide
botolapro
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi