Opnieuw doden bij Israëlische agressie Gazastrook

buitenland
0
13 nov 13:07
Bij Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn woensdag nog eens acht Palestijnen gedood. Dat zei het ministerie van Volksgezondheid in Gaza.
Sinds het begin van een nieuwe golf van geweld is het aantal Palestijnse doden opgelopen tot 22. Volgens het Israëlische leger hebben "militante Palestijnen" sinds dinsdagochtend meer dan 220 raketten op Israël afgevuurd. Tientallen van hen werden onderschept door het Israëlische raketafweersysteem.

De Palestijnen reageerden op de moord op een militaire leider van Islamic Jihad in de Gazastrook, Baha Abu al-Ata, door de Israëlische luchtmacht. Zijn vrouw kwam ook om het leven bij de nachtelijke verrassingsaanval.

Palestijnse Autoriteit: Stop de Israëlische agressie in Gaza!
De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft woensdag opgeroepen tot de onmiddellijke beëindiging van de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk in de bezette Gazastrook. "We roepen de internationale gemeenschap en de Verenigde Naties op om Israël onder druk te zetten om zijn voortdurende agressie tegen ons volk te stoppen en de internationale wet en legitimiteit te respecteren," zegt PA-woordvoerder Nabil Abu Rudeina in een verklaring geciteerd door het officiële Palestijnse persbureau Wafa.

Abu Rudeina riep de internationale gemeenschap om hulp bij het beschermen van het Palestijnse volk. Hij waarschuwde voor escalatie en benadrukte dat de regio in een verhoogde staat van spanning en instabiliteit verkeert, en benadrukte dat "de agressie gericht is op het schaden van de belangen van het Palestijnse volk."
© Anadolu 2019
palestina
israël
islamic jihad
gazastrook
bezetting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
premier league
bangladesh
genocide
hakim ziyech
afc ajax
uefa
raja
myanmar
israel
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi