Netanyahu belooft door te gaan met aanvallen op Gaza

buitenland
31
13 nov '19
De Israëlische premier zei tijdens een speciale kabinetsbijeenkomst dat Islamic Jihad "geen andere optie" heeft dan de raketaanvallen te staken

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag gezworen de Israëlische aanvallen tegen de bezette Gazastrook "genadeloos" voort te zetten. De premier voegde eraan toe dat Israël niet op zoek is naar een verdere escalatie van het conflict, maar zal reageren op eventuele aanvallen, meldde het Israëlische dagblad Haaretz in een citaat van Netanyahu tijdens een speciale kabinetsbijeenkomst.

De situatie escaleerde dinsdagochtend in Gaza nadat een Israëlische luchtaanval Bahaa Abu al-Atta, de commandant van verzetsgroep Islamic Jihad, en zijn vrouw Asmaa Abu al-Atta doodde. Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zijn ten minste 22 mensen gedood, waaronder Abu Al-Atta en zijn vrouw, sinds de aanslagen op de kustenclave werden gelanceerd. Het voegde eraan toe dat ongeveer 50 mensen gewond raakten als gevolg van de aanhoudende Israëlische aanvallen.

De Israëlische officiële ambulancedienst, bekend als de Rode Jodenster, meldde dat 15 Israëliërs gewond zijn geraakt door raketten die sinds dinsdag vanuit Gaza richting Israëlische zuidelijke gebieden werden gelanceerd.

© MAROKKO.NL 2019
palestina
israel
benjamin netanyahu
islamic jihad
gazastrook
bezetting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?