Ziyech: 'Vooral in deze fase is steun van het publiek van groot belang'

sport
10
13 nov 17:01
Behalve Vahid Halilhodžić waren het woensdagmiddag ook Hakim Ziyech én Romain Saïss die de vaderlandse pers te woord stonden.
De beide internationals die de vorige interlandperiode nog door blessureleed aan zich voorbij moesten laten gaan, konden in het Stade Moulay Abdellah vooruitblikken op de nieuwe reeks kwalificatiewedstrijden die #TeamMarokko tegemoet gaat. In aanloop naar de kwalificatieaffiches tegen respectievelijk Mauritanië en Burundi had Hakim Ziyech het vooral over de periode waarin 'de Leeuwen van de Atlas' minder flitsend uitkwamen. Doelend op de het weinig imponerende optreden tijdens de afgelopen Afrika Cup (red. uitschakeling in de achtste finale door Benin) gaf de 26-jarige 'eyecatcher' aan dat één specifiek moment hem nog steeds steekt.

'Probeer dat toernooi en die periode te vergeten, hoe moeilijk het ook is'
De contractspeler van Ajax verzuimde diep in blessuretijd de 2-1 te verzorgen tegen Benin, wat maakte dat men ging verlengen en de nummer 82 van de FIFA Ranking middels de reguliere strafschoppenreeks door kon stoten naar de kwartfinale van het Afrikaanse eindtoernooi. Over dat gestrande avontuur zegt Ziyech: ,,Probeer dat toernooi en die periode te vergeten, hoe moeilijk het ook is. Echter blijft het voetbal, het overkomt de besten dat ze een penalty missen, belangrijkste is dat ik dit achter me laat en m'n beste beentje voorzet.''

Dan vervolgt de in Europa begeerde balvirtuoos met: ''Maar al was ons optreden op de Afrika Cup niet wat het moest zijn en waren de resultaten nadien teleurstellend, de boel laten verzaken mogen we niet. Vooral in deze fase is de steun van het publiek van groot belang. De sfeer in de stadions zorgt ervoor dat we boven onszelf uit kunnen stijgen, dat we net dat beetje extra kunnen geven.''In de vier jaar dat de middenvelder deel uitmaakt van de plannen van #TeamMarokko was Ziyech goed voor veertien doelpunten en vijf assists uit 31 caps. 

Photocredit: CAFOnline.com
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
afc ajax
eredivisie
team marokko
vahid halilhodžić
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
premier league
bangladesh
genocide
hakim ziyech
afc ajax
uefa
raja
myanmar
israel
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi