Polen: 2 verdachten aangehouden voor plannen aanslag op moslims

buitenland
4
13 nov 17:13
De twee verdachten werden gearresteerd in Warschau en Szczecin in het noordwesten van Polen.
De Poolse politie meldde woensdag de arrestatie van twee leden van een "extremistische groep" die naar verluidt gewapende en explosieve aanvallen op moslims planden. De woordvoerder van de Poolse veiligheidsdienst, Stanislaw Zaryn, vertelde persbureau AFP dat het de eerste twee arrestaties zijn onder leden van deze specifieke groep.

De terrorismebestrijdingseenheden deden ook invallen op andere locaties in Midden-, Zuid- en Noordwest-Polen. Bij de politie-operatie zijn chemische stoffen in beslag genomen waarmee grote hoeveelheden explosieven konden worden vervaardigd.

Volgens Zaryn werd de extremistische groep, wiens naam niet openbaar is gemaakt, beïnvloed door de terroristische aanslagen van Breivik in Noorwegen (2011) en in Christchurch in Nieuw-Zeeland (2019), gericht op respectievelijk jonge linkse groepen en moslims.

Volgens de Poolse binnenlandse veiligheidsdienst (ABW) liep er al een onderzoek naar de twee personen wegens de voorbereidingen van een terroristische aanval op het parlement in 2013. De groep wilde met een gepantserd voertuig en vier ton explosieven een aanslag plegen. Het brein van de groep werd eerder veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.

Polen telt 38 miljoen inwoners en kent een katholieke meerderheid. Het aantal moslims wordt geschat op twintigduizend mensen.


© MAROKKO.NL 2019
polen
aanslag
extreemrechts
terreur
christchurch
nieuw-zeeland
noorwegen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
genocide
myanmar
afc ajax
bangladesh
gambia
internationaal gerechtshof
aung san suu kyi
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi