Halilhodžić: 'Niemand is onvervangbaar, zo ook Belhanda niet'

marokko
3
13 nov '19
Het waren met name Amine Harit, Abderrazak Hamdallah én dus ook Younès Belhanda die het moesten ontgelden tijdens de persconferentie.

Een naam die voorheen altijd wel figureerde op de definitieve lijstjes van diens voorganger Hervé Renard ontbrak ook deze keer bij #TeamMarokko. Onder bondscoach Vahid Halilhodžić kon tot nu toe nog geen beroep worden gedaan op de 29-jarige middenvelder van 'Cim Bom Bom'. Waar Belhanda er in de interlandperiode van september wegens blessureleed niet bij kon zijn, zo was zijn afwezigheid tijdens de vriendschappelijke krachtmetingen tegen Libië en Gabon ook het gevolg van een kwetsuur. Voor nu laat de Bosnische eindverantwoordelijke hem even voor wat het is, zo gaf hij woensdagmiddag aan. 

'Hij ligt niet zo heel lekker binnen z'n club en daarmee waren ook zijn verrichtingen niet heel indrukwekkend'
Halilhodžić begint zijn verhaal door stellig duidelijk te maken dat hij niets tegen de persoon Belhanda heeft, integendeel: het was het sportieve totaalplaatje wat hem ervan afhield een beroep te doen op de man die sinds zijn debuut in 2011 het respectabele aantal van 50 caps heeft opgebouwd. Algemeen bekend is, aangevoerd door berichten uit Turkije, dat het allang niet meer botert tussen de middenvelder en diens contractclub Galatasaray. Op basis van de laatste geruchten zou er inmiddels ook onderhandeld zijn met het Saoedische Al-Nassr, deze winter nog zou de speler in kwestie kunnen voegen bij de club die ook Nordin Amrabat en Abderrazak Hamdallah op de loonlijst heeft staan. 

De bondscoach uit zich dan ook duidelijk over deze non-selectie: ,,Er is niemand bij ons die onvervangbaar is, zo ook hij niet. Younès ligt al geruime tijd niet zo lekker binnen z'n club en daarmee zijn ook zijn verrichtingen niet heel indrukwekkend, in ieder geval niet het oproepen waard. De eerste keer dat ik een beroep op hem deed gaf hij er de voorkeur aan om bij Galatasaray te blijven en daar behandeld te worden. Maar laat ik wel vooropstellen dat deze keuze niet vanwege zijn persoon is gemaakt.''

Ter herinnering, #TeamMarokko trapt de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2021 vrijdagavond in Rabat af tegen Mauritanië. Nog geen vier dagen later staat het tweede kwalificatieaffiche op het programma, men treft dan Burundi wat vanmiddag nog de meerdere moest erkennen in groepsgenoot Centraal-Afrika.  

Photocredit: CAFOnline.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
vahid halilhodžić
younès belhanda
team marokko
frmf
afrika cup 2021
galatasaray
süper lig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi