Mazraoui: 'Als het Nederlands elftal aanklopt ga je natuurlijk nadenken'

marokko
33
14 nov '19
Begrip heeft hij wel voor de uiteindelijke keuze van Mohamed Ihattaren, de back vindt dat je uiteindelijk moet kiezen waar jij je goed bij voelt.

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Noussair Mazraoui het behalve over zijn huidige vorm bij Ajax ook over een andere veelbesproken kwestie. De zoveelste interlanddiscussie die onlangs uitmondde in een uiteindelijke keuze voor het Oranje van Ronald Koeman, als ervaringsdeskundige weet de 22-jarige verdediger annex middenvelder als geen ander hoe het is om zo'n onomkeerbare keuze te moeten maken, des te meer vanwege wat er vandaag de dag allemaal om te doen is. Dat Ihattaren uitweek naar de KNVB is voor de Marokkaans-international enigszins te verklaren, de contractspeler van de Amsterdammers werd immers ook benaderd door diezelfde keuzeheer. 

'Heb zelf ervaren hoe lastig het is, je moet gewoon kiezen waar je zelf echt het beste gevoel bij hebt'
Al koos het jeugdproduct van Ajax uiteindelijk voor de Marokkaanse bond, twijfelen deed hij op een gegeven moment wel: ,,Het Nederlands elftal klopte aan en dan ga je natuurlijk nadenken. Heb zelf ervaren hoe lastig het is, je moet gewoon kiezen waar je zelf echt het beste gevoel bij hebt.'' Wel stelt Mazraoui dat je altijd negatieve reacties zal houden, iets waar diens collega ook ernstig rekening mee moet houden: ,,Als je voor Nederland kiest, hebben de Marokkanen kritiek. En andersom. Je kunt het nooit goed doen.''

Spijt van het opteren voor 'de Leeuwen van de Atlas' heeft de speler in kwestie tot op heden totaal niet. Ook niet toen Oranje zich toentertijd en nu al helemaal langzaam maar zeker terug knokt naar de Europese top van het interlandvoetbal: ,,Oranje is een grote naam in de wereld. Maar ik voelde me goed bij Marokko.''

Voor #TeamMarokko uitkomen deed de vleugelverdediger tot op heden achtmaal, nu maakt hij zich in Rabat op voor de nog af te trappen kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2021 (red. affiches tegen Mauritanië én Burundi). 

Photocredit: CAFOnline.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
noussair mazraoui
afc ajax
eredivisie
team marokko
frmf
oranje
knvb
mohammed ihattaren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi