Brand asielzoekerscentrum Belgische Bilzen aangestoken

algemeen
0
14 nov '19
De uitslaande brand in een toekomstig asielcentrum in het Limburgse Bilzen is aangestoken, zegt burgemeester Johan Sauwens.

De brand in een gebouw in Bilzen waar binnenkort een asielzoekerscentrum zou worden geopend is opzettelijk in brand gestoken, dat bevestigt Burgemeester Johan Sauwens (CD&V).

In de nacht van zondag op maandag werd brand gesticht in een voormalig zorgcentrum in Bilzen (Limburg). Rode Kruis Vlaanderen was voorbereidingen aan het treffen om het gebouw om te vormen tot een tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers.

Zondag kreeg de politie rond 23.30 uur melding van hevige rookontwikkeling aan het dak van het gebouw. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is aanzienlijk.

Protestacties
Tegen de opening van het asielcentrum waren al twee protestacties gehouden. Het centrum zou vanaf half december plaats bieden aan 140 personen.

'Na onderzoek werd duidelijk dat er sprake is van opzettelijke brandstichting. In opdracht van het parket van Limburg werden het gerechtelijk lab en een branddeskundige ter plaatse gestuurd om de nodige vaststellingen te doen. Na het sporenonderzoek is het pand vrijgegeven. Het onderzoek loopt nu', zegt Sofie Boelen, een woordvoerster van de lokale politie.

© MAROKKO.NL 2019
belgie
bilzen
asielzoekerscentrum
brandstichting
racisme
vreemdelingenhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?