MATCHDAY: #TeamMarokko vanavond in Rabat tegenover Mauritanië (video)

marokko
0
15 nov '19
Na zijn dienstverband bij de bond wat minder te zijn gestart begeeft Vahid Halilhodžić zich vanavond in de richting van een eerste officiële krachtmeting.

Vanavond klokslag 20:00 (Nederlandse én Marokkaanse tijd) mag #TeamMarokko zijn kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2021 aftrappen, plaats van handeling: het Stade Moulay Abdellah, te Rabat. Waar groepsgenoot Centraal Afrika eerder deze week met 2-0 afstand deed van voormalig Afrika Cup-ganger Burundi, krijgen Halilhodžić en co. in een hopelijk volgepakt stadion de nummer 105 van de FIFA Ranking tegenover zich. In aanloop naar dit treffen had de eerdergenoemde eindverantwoordelijke vooral vragen te beantwoorden over internationals die deze aankomende twee affiches aan zich voorbij moeten laten gaan (red. tweede kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Burundi). Het ging om de gepasseerde Amine Harit, de afgezwaaide Abderazzak Hamdallah en de eveneens niet opgeroepen Younès Belhanda.

Halilhodžić trok de teugels strakker aan, tot nu toe zonder resultaat
De 29-jarige contractspeler van Galatasaray werd in lijn met hoe het hem tot nu toe vergaat in de Turkse Süper Lig, buiten beschouwing gelaten. Nog meer dan diens voorganger hamert de 67-jarige bondscoach op de discipline binnen zijn selectie. Al bij zijn aanstelling gaf de voormalig trainer van onder andere FC Nantes, Trabzonspor én LOSC Lille te kennen een 'zero-tolerancebeleid' te hanteren op dat vlak. Op geheel eigen wijze kondigde hij aan dat de 'shisha' en de PlayStation in de ban werden gedaan. Al deed zijn staat van dienst anders vermoeden, helemaal lekker liet hij #TeamMarokko tot op heden nog niet lopen. In persconferenties, zowel voor als na de vier vriendschappelijke krachtmetingen die hij voorzat, gaf hij aan vooral spelers te willen testen. Internationals één voor één aan het werk te zien om zodoende een goed beeld te hebben van hoe hij tijdens deze nog af te trappen kwalificatiereeks vanavond gaat formeren tegen Mauritanië én begin volgende week dus Burundi. 

Die eerste kans om de Marokkaanse voetballiefhebber te bedienen, die dient zich vanavond aan. 

Wedstrijdgegevens #TeamMarokko - Mauritanië:
datum: 15/11/2019
tijd: 20:00 (Nederlandse én Marokkaanse tijd)
stadion: Stade Moulay Abdellah, te Rabat
arbitrage: Louis Hakizimana (Rwanda)
zenders: beIN Sports 2HD FR (Frans) en beIN Sports 2HD MENA (Arabisch)

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
team marokko
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
mauritanie
frmf
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?