Disney+ gaat ook 'cultuurwaarschuwing' geven

algemeen
0
15 nov 12:35
Streamingdienst Disney+ komt niet alleen met een waarschuwing voor roken, maar gaat ook waarschuwingen geven bij programma's waarin personages of verhaallijnen voorkomen die tegenwoordig als beledigende stereotypen worden beschouwd.
Dat meldt een woordvoerder vrijdag. Deze 'disclaimer’ werd in de VS vanaf de lancering al voor bepaalde titels geplaatst. Maar Disney had nog niet besloten of ook in Nederland programma’s de waarschuwing zouden krijgen. Het is de bedoeling dat de boodschap uiterlijk na het weekend aan de programma’s die de zender aanbiedt is toegevoegd. De tekst waarschuwt voor "verouderde culturele representatie". Het gaat dan bijvoorbeeld om Dumbo, The Aristocats en Peter Pan, waarin vooral Afro-Amerikaanse personages eigenschappen hebben die als racistisch kunnen worden gekenschetst. Zoals in Nederland met Sinterklaas en Zwarte Piet.

Het is niet de enige disclaimer die Disney+ aan zijn programma’s toevoegt. Voor series en films waarin wordt gerookt, staat ook een waarschuwing dat roken niet goed is voor de gezondheid. Disney heeft zich de afgelopen jaren steeds sterker geprofileerd als een bedrijf dat roken wil ontmoedigen, bijvoorbeeld ook door sigaretten in zijn grote pretparken in de VS te verbieden.
© ANP 2019
roken
streaming
the walt disney company
waarschuwing
discriminatie
racisme
cultuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
cafchampionsleague
afc ajax
rabat
saudi professional league
champions league
hakim ziyech
raja
botolapro
mike pompeo
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi