Glory Collision 2: rematch Hari vs. Verhoeven wordt gevecht om wereldtitel (video)

marokko
8
15 nov '19
Wat op zich al een mainevent was om naar uit te kijken, wordt nu in een nog competitiever jasje gegoten door beide partijen en organisator Glory Kickboxing!

In gesprek met De Telegraaf doet de Glory-directeur uit de doeken wat tijdens de persconferentie in aanloop naar Glory Collision 2 juist werd ontkracht. Toen al werd Marshall Zelaznik bevraagd of de rematch tussen beide kemphanen, Rico Verhoeven én Badr Hari, aangeprezen zou worden als affiche om de wereldtitel zwaargewicht: de onderscheiding van de vechtsportorganisatie die al sinds juni 2014 onafgebroken in het bezit is gebleven van de inmiddels 30-jarige Nederlander. Zoals bekend krijgt de anticlimax van 2016 (red. winst bij TKO door Verhoeven, Glory Collision) op 21 december vervolg in een nu al uitverkocht Gelredome in Arnhem. Het is dus aan Hari om op die bewuste avond in vijf ronden afstand te doen van 'The King of Kickboxing', dit om de vechter in kwestie te onttronen van zijn ongeslagen status in de zwaargewichtklasse.

'We wilden vasthouden aan het format van 2016, echter was het geroep van de fans die ons uiteindelijk anders deed beslissen'
Diezelfde Zelaznik vertelt in gesprek met het eerdergenoemde medium dat men in het begin dus juist de intentie had dit mainevent van een titelstrijd af te houden: ,,De eerste wedstrijd tussen Rico en Badr was een ontmoeting tussen twee rivalen, zonder wereldtitel als inzet. Het was de bedoeling om vast te houden aan dit format, maar alle supporters bleven maar schreeuwen om een titelgevecht. Daarom hebben we besloten om de fans datgene te geven wat ze zo graag willen: een world heavyweight championship!''

Het eerste voorzetje op dit veelbesproken treffen tussen beide vechters vond medio oktober al plaats, tijdens de persconferentie die bol stond van vechtsportspektakel. 

Photocredit: GLORY Kickboxing (YouTube)

© Redactie 2019
marokko
glory kickboxing
glory collision 2
badr hari
rico verhoeven
gelredome
arnhem
rematch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi