Renard: 'Teleurstelling was groot, maar zorgen over dit #TeamMarokko maak ik me niet'

marokko
0
15 nov '19
De man die de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond uit het slop trok heeft er alle vertrouwen in, zo ook na de grote deceptie die zich in Egypte voltrok.

Tegenwoordig actief als eindverantwoordelijke van het Saoedische nationale elftal blikt Hervé Renard in gesprek met Jeune Afrique terug op de ietwat mindere ontknoping van zijn dienstverband op Marokkaanse gronden. Het gaat de inmiddels 51-jarige hoofdcoach nog steeds aan het hart dat #TeamMarokko de afgelopen Afrika Cup via de achterdeur verliet, zoals bekend moesten 'de Leeuwen van de Atlas' in de achtste finale van het eindtoernooi hun meerdere erkennen in 'voetbaldwerg' Benin (red. 2-5 reglementaire strafschoppenreeks). Het geluk was niet aan hun zijde, aldus de Afrikaanse succescoach die als enige ooit twee continentale titels in de wacht wist te slepen. Al was zijn vertrek minder vergeleken met hetgeen hij in Marokko neer heeft gezet, hoop op nieuwe hoogtepunten van het voetbalgekke land houdt de Fransman altijd. 

'Zijn in ruim drie jaar tijd bijna 40 plekken gestegen op de Ranking, hebben gedaan wat #TeamMarokko voorheen lang niet lukte'
Met een trots gevolg kijkt de in Afrika geprezen keuzeheer terug op zijn dienstverband in Marokko: ,,Bij mijn aanstelling namen ze de 81e plek in op de FIFA Ranking, in de tussenliggende tijd hebben we een groei van bijna 40 plekken gerealiseerd. Er is kwalificatie voor de Afrika Cup van 2017 afgedwongen, het WK van in Rusland, voor de afgelopen Afrika Cup. Tijdens die laatste editie wonnen we zelfs driemaal in de groepsfase, iets wat voorheen nooit het geval was.''

Maar zoals gezegd was er wel één specifiek moment wat hem tot op de dag van vandaag blijft steken: ,,Alles was anders geweest als die bal niet op de paal eindigde,'' doelend op de onbenutte penalty van Hakim Ziyech in de laatste minuut van de blessuretijd. ,,Echter is dit ook weer iets wat kan gebeuren, het is en blijft voetbal. Alleen deed het mij, de rest van de staf én de spelers enorm veel pijn om zo onze aftocht te moeten maken. Maar al met al moet ik stellen dat ik óók nu hoop blijf houden. Zorgen maken over dit #TeamMarokko doe ik niet'', besluit Renard.

Photocredit: Lesechos.fr

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
team marokko
frmf
afrika cup 2019
jeune afrique
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?