Fajr: 'Die gemiste strafschop heeft Ziyech strijdlustiger gemaakt dan hij al was'

marokko
0
15 nov '19
Ook heeft Fayçal Fajr het kort over dé 'eyecatcher' binnen dit #TeamMarokko, de man die tot voor kort al zijn credits verbruikt leek te hebben.

Vol lof sprak de inmiddels alweer 31-jarige Fayçal Fajr over zijn teamgenoot, Hakim Ziyech is tot op de dag van vandaag de de graagst geziene verschijning in het rood en groen van Marokko. Dat de contractspeler van Ajax een minder gevoel overhield aan zijn rol tijdens de afgelopen Afrika Cup, dat onderschrijft Fajr. De man die #TeamMarokko geruisloos langs opponent Benin kon leiden verzuimde diep in blessuretijd een toegekende penalty te benutten, tegen het zere been van pers én publiek zag het jeugdproduct van sc Heerenveen zijn inzet tegen het aluminium eindigden. Diens ploeggenoot weet als geen ander hoe dit moment Ziyech in het bijzonder en de rest van de selectie heeft geraakt, zo tekent hij op tegenover France Football.

'Was al iemand die de lijntjes uitzette voor ons, denk dat hij die rol vanaf nu nog meer op zich zal nemen'
Zo belangrijk als hij is in de kleuren van diens werkgever Ajax, zo onmisbaar is de linkspoot ook voor de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. ,,Hij was de eerste die het zich aantrok dat we zo de Afrika Cup verlieten. Echter denk ik wel dat die gemiste strafschop hem nog strijdlustiger heeft gemaakt. De mentaliteit die hij had, die zal nu nog meer aanwezig zijn. Hij was al degene die de lijntjes voor ons uitzette, nu zal hij die rol nog meer op zich gaan nemen. Dat het publiek verwacht dat hij hetzelfde voetbal op de mat legt als bij Ajax begrijp ik, alleen werkt het hier natuurlijk net iets anders. De bereidheid om dat te doen is er en ik ben ervan overtuigd dat hij ertoe in staat is. Maar al met al moet ik wel stellen dat het team nog meer gaat renderen als we als geheel optreden, dat spelers in dienst van het elftal blijven acteren.''

Photocredit: Futaa.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
fayçal fajr
getafe cf
team marokko
afrika cup 2021
frmf
france football
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi