Israël bombardeert opnieuw Gazastrook

buitenland
0
15 nov '19
De Israëlische aanval komt na een wapenstilstand die op donderdag om 5 uur lokale tijd in Gaza in werking trad. Het staakt-het-vuren werd echter al snel geschonden.

Israël voerde vrijdagochtend luchtaanvallen uit op posities van de Al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse groep Islamic Jihad. Er zijn na die aanval geen dodelijke slachtoffers gemeld.

Het Israëlische leger kondigde de luchtaanval aan op Twitter. Volgens het Israëlische bezettingsleger dient de laatste luchtaanval als reactie op raketten die uren daarvoor vanuit Gaza werden afgevuurd.

De situatie escaleerde in Gaza dinsdagochtend nadat een Israëlische luchtaanval Bahaa Abu al-Atta, een hoge militaire commandant van de islamitische Jihad, en zijn vrouw Asmaa doodde.

In twee dagen tijd zijn ruim 34 doden gevallen aan Palestijnse zijde, onder wie veel burgers. Ook raakten meer dan 110 mensen gewond, waaronder 46 kinderen en 20 vrouwen. Islamic Jihad vuurde raketten op Israël na de moord op Al-Ata door het Israëlische bezettingsleger. Donderdagochtend vielen nog acht doden, onder wie zes leden uit één familie, door een Israëlische aanval.

© MAROKKO.NL 2019
israël
islamic jihad
palestina
gazastrook
bestand
wapenstilstand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?