#TeamMarokko speelt doelpuntloos gelijk tegen zwak Mauritanië

marokko
155
15 nov '19
#TeamMarokko kwam vanavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen een uiterst zwak Mauritanië.

De Atlasleeuwen traden vanavond in Complexe Moulay Abdallah in Rabat aan tegen Mauritanië in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2021. Marokko begon sterk aan de wedstrijd en creëerde in de openingsfase enkele mogelijkheden die niet werden benut door aanvaller Youssef En-Nesyri. In de eerste helft waren vooral Achraf Hakimi en de aanvoerder van vandaag Hakim Ziyech bedrijvig en kwam het meeste gevaar vooral van de linkerkant.

Hakim Ziyech was na een kwart wedstrijd dichtbij een doelpunt via een vrije trap op de rand van de zestien en zag iets later een schot in de linkerhoek knap gepareerd worden door de doelman.
De tegenstanders vielen nauwelijks aan en waren meer bezig met tijdrekken en het simuleren van blessures en gingen hier na rust mee verder. In de tweede helft kreeg Marokko genoeg kansen via Youssef En-Nesyri en de ingevallen Alioui, maar was men slordig in de afronding.

In de laatste twintig minuten bracht Vahid Halilhodzic aanvallers Rachid Alioui, Youssef El Arabi en Soufiane Boufal binnen de lijnen, maar kon men geen doelpunt forceren. Marokko weet weer dus weer geen indruk te maken in een thuiswedstrijd en reist men morgen af richting Burundi waar het dinsdag de tweede groepswedstrijd speelt.

In groep E gaat Centraal-Afrika aan kop met drie punten na een 2-0 thuisoverwinning tegen Burundi afgelopen woensdag.