Aandeel Saudi Aramco gaat ruim 7 euro kosten

economie
0
18 nov '19
Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco gaat zijn aandelen waarderen op 7,23 tot 7,72 euro per stuk (30 tot 32 riyal). Dat meldt de oliegigant in een update van het prospectus.
De totale waarde van Aramco komt daarmee op 1,5 biljoen euro. Een biljoen is een 1 met 12 nullen, ofwel duizend miljard. Het concern brengt een belang van 1,5 procent naar de beurs in de Saoedische hoofdstad Riyad. Het gaat om 's werelds grootste beursgang ooit.

Belangstellenden kunnen zich vanaf deze zondag inschrijven voor het kopen van aandelen Saudi Aramco. Die inschrijving loopt tot en met 4 december. Een dag later wordt de definitieve prijs voor een aandeel bekendgemaakt.

De inkomsten van de beursgang komen ten goede aan een nieuw investeringsfonds. Daarmee wil kroonprins Mohammed bin Salman het land in 2030 minder afhankelijk maken van olie-export. Saudi Aramco is de grootste olieproducent ter wereld en staat ook bekend als het winstgevendste bedrijf ter wereld. Vorig jaar maakte het bijna 100 miljard euro winst.
© ANP 2019
saoedi-arabia
saudi aramco
mohammad bin salman al-saoed
riyadh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
premier league
chelsea fc
tweede kamer
afc ajax
transfer talks
hubei
frankrijk
moskee
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi