WhatsApp blokkeerde accounts Palestijnse journalisten tijdens Israëlische aanvallen

buitenland
1
18 nov '19
Palestijnse journalisten waren verrast toen hun WhatsApp accounts niet meer bleken te werken.

De populaire berichtendienst WhatsApp blokkeerde afgelopen vrijdag accounts van honderden Palestijnse journalisten die verslag deden van de Israëlische agressie in de Gazastrook. Bij de aanvallen vielen ten minste 37 doden aan Palestijnse zijde.

De journalisten voelen zich monddood gemaakt en beschuldigen mediareus Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, van het meehelpen bij het verbergen van de schendingen door de Israëlische bezettingstroepen in Gaza. In een verklaring hebben de journalisten het besluit van de berichtendienst bestempeld als een "flagrante medeplichtigheid aan de Israëlische bezetting" en "het helpen bij het schenden van internationale verdragen".

Het is niet de eerste keer dat Palestijnse journalisten monddood worden gemaakt. In maart meldden Palestijnse nieuwsdiensten dat Facebook de Facebookpagina van een prominent Palestijns nieuwscentrum had verwijderd vanwege 'hate speech'.

Israëlische agressie Gazastrook De Israëlische troepen hebben ten minste 37 Palestijnen gedood tijdens aanvallen op de Gazastrook. Zo'n 110 anderen raakten gewond, waaronder veel vrouwen en kinderen. Turks persbureau Anadolu meldde dat Israëlische troepen afgelopen zaterdag zes Palestijnen hebben verwond tijdens een mars op de Westelijke Jordaanoever.

De slachtoffers zijn een groep studenten van Birzeit University in Ramallah. Israëlische troepen gebruikten traangas en rubberen kogels om de demonstranten uit elkaar te drijven. 

© MAROKKO.NL 2019
palestina
gazastrook
israel
whatsapp
genocide
bezetting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?